Nederlandse mode-industrie omarmt duurzaamheid en circulariteit

De Nederlandse mode-industrie heeft de afgelopen jaren een groeiende focus op duurzaamheid en circulariteit laten zien, met een groeiend aantal merken en ontwerpers die zich richten op het creëren van kleding met een minimale impact op het milieu.

Een opvallend voorbeeld van een Nederlands merk dat zich richt op duurzaamheid en circulariteit is Mud Jeans. Het merk maakt gebruik van gerecycled denim en biologisch katoen, en heeft een circulair bedrijfsmodel waarbij klanten hun oude jeans kunnen retourneren voor recycling.

Ook het merk Studio JUX, gevestigd in Amsterdam, streeft naar duurzaamheid en fair trade productieprocessen. Het merk maakt gebruik van biologisch katoen en gerecyclede materialen, en werkt samen met lokale producenten in Nepal om eerlijke arbeidsomstandigheden te garanderen.

Daarnaast zijn er veel opkomende Nederlandse ontwerpers die zich richten op duurzaamheid en circulariteit. Zo heeft het merk BYBORRE een collectie van gerecyclede materialen en streeft het merk naar een volledig circulair productieproces. Ook Martine de Schipper, een jonge Nederlandse ontwerper, gebruikt gerecyclede materialen en streeft naar een minimale impact op het milieu in haar productieprocessen.

De Nederlandse mode-industrie heeft ook een groeiende focus op het upcyclen van materialen. Zo heeft ontwerper Ronald van der Kemp een collectie gecreëerd van oude Burberry trenchcoats, en heeft het merk The New Originals een collectie gemaakt van overgebleven stoffen uit hun productieproces.

Al met al is de Nederlandse mode-industrie een voorloper op het gebied van duurzaamheid en circulariteit, met een groeiend aantal merken en ontwerpers die zich richten op het minimaliseren van de impact van hun productieprocessen op het milieu. Deze focus op duurzaamheid en circulariteit is een belangrijke stap in de richting van een meer verantwoorde en bewuste mode-industrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top